Kolumbie Ortiz honey - filtr

Výběrová káva na filtr z Kolumbie s tóny kakaa, květového medu a meruňkového dřemu. Metoda zpracování - honey.

Kategorie
Dostupnost:Zboží je momentálně nedostupné.
Vzorky kávy nezasíláme. Expedice cca za týden.
Kolumbie Ortiz honey - filtr

Kolumbie – Ortiz

  • Kolumbie – Ortiz pochází z regionu Huila proslulého svou vynikající výběrovou kávou. Vyrostla na rodinné farmě, kde v nadmořské výšce 1600-1700 metrů hospodaří už třetí generace Ortizových. Farmář William Ortiz se věnuje experimentování s technikami fermentace, včetně využití laktobacilů či oxidu uhličitého, aby dosáhl té nejlepší chuti svých zrn. Tato "várka" byla zpracována metodou honey. Třešně bez slupek, ale s dužinou, se fermentovaly nejméně po dobu 48 hodin bez přístupu vzduchu, což zvýraznilo sladkou chuť. V šálku proto můžeš pocítit kakao, med či meruňkový džem. Káva je ideální na filtr (frenchpress, chemex, cold brew, aeropress, dripper).

Cuppingové skóre

  • 87,5/100

Region

  • Bruselas, Huila

Nadmořská výška

  • 1600 - 1700 m

Odrůda

  • Pink Bourbon

Fotka je částečně ilustrační - respektive obal je s tímto obrázkem, který vidíš na fotce, ale možná je na fotce text "na filtr" a tento model je přitom na espresso. Tedy hlavní obrázek (zvířátko, příroda) sedí, sedí i země původu, ale co se oblasti, doporučeného způsobu přípravy a chuťových tónů týče, u toho se řiď popisem zde na eshopu.

  • Kolumbie Tumbaga decaf - espresso
    Kolumbie Tumbaga decaf - espresso
    Bezkofeinová káva z Kolumbie na espresso s tóny karamelu, Nutelly a vanilky. Metoda zpracování - promytá.
    od 300 Kč
    Kolumbie Tumbaga decaf - espresso
  • Cascara
    Cascara
    Cascara je sušina dužiny z kávových třešní. Tato cascara s tóny medu, zeleného jablka a rakytníku je z Kostariky. Metoda zpracování -...
    od 200 Kč
    Cascara