Cascara

Cascara je sušina dužiny z kávových třešní. Tato cascara s tóny medu, zeleného jablka a rakytníku je z Kostariky. Metoda zpracování - naturální.

Kategorie
Dostupnost:Zboží je momentálně nedostupné.
Vzorky cascary nezasíláme. Expedice cca za týden.
Cascara
  • Zpracování kávových třešní v Indii

Cascara Kostarika Hacienda Sonora

  • Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj. Také obsahuje kofein, ale tak 2-4x méně než zelená zrna kávy.
  • Tato cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice, kde si zakládají na eko zemědělství. Cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti ucítíš med, zelené jablko a rakytník.
  • Asi netřeba dodávat, že cascara je vhodná na filtr (frenchpress, chemex, cold brew, aeropress, dripper) nikoli na espresso ;).

Příprava cascary

  • 20 g na 0,5 l vody o teplotě 95 °C, luhovat 5-10 minut.

Region

  • Alajuela, Grecia

Nadmořská výška

  • 1200 - 1300 m

Odrůda

  • Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Fotka je částečně ilustrační - respektive obal, který vidíš na fotce, takto vypadá, ale co se oblasti a chuťových tónů týče, u toho se řiď popisem zde na eshopu.

  • Kolumbie Tumbaga decaf - espresso
    Kolumbie Tumbaga decaf - espresso
    Bezkofeinová káva z Kolumbie na espresso s tóny karamelu, Nutelly a vanilky. Metoda zpracování - promytá.
    od 285 Kč
    Kolumbie Tumbaga decaf - espresso
  • Brazílie Pe De Cedro - espresso
    Brazílie Pe De Cedro - espresso
    Výběrová brazilská káva na espresso s tóny nutelly, oříšků a arašídového másla. Metoda zpracování pulped natural.
    od 299 Kč
    Brazílie Pe De Cedro - espresso